•  Över 50 000 nöjda kunder!
 •  Snabba leveranser!
 • Nöjd kund garanti!

Stödstrumpor

Stödstrumpor som håller för trycket!

Om du letar efter en stödstrumpa av hög kvalitet till oslagbara priser, behöver du inte leta längre. RS Produkter är din främsta källa för prisvärda stödstrumpor, och här är varför vi är det bästa valet:

19 År av expertis och prisvärda stödstrumpor

Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla våra kunder de mest prisvärda och effektiva stödstrumporna på marknaden. Vi är övertygade om att högpresterande stödstrumpor inte ska behöva kosta en förmögenhet.

Direkta Inköp - Ingen Prispålägg

En av våra hemligheter till våra oslagbara priser är att vi handlar direkt från fabriken, vilket innebär att det inte finns några onödiga mellanhänder. Detta gör att vi kan erbjuda högkvalitativa stödstrumpor till priser som överträffar våra konkurrenter.

Riskfri Shopping med 15 Dagar Öppet Köp

Vi vill att du som kund ska känna dig helt trygg med att handla av oss. Därför erbjuder vi en generös 15-dagars returpolicy. Om du av någon anledning inte är helt nöjd med dina stödstrumpor, kan du vara trygg med att du har möjlighet att returnera dem.

Sveriges Bästa Priser på Stödstrumpor - Din Hälsa är Vår Prioritet

Vi brinner för att göra högkvalitativa stödstrumpor tillgängliga för alla. Vårt mål är att erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna i hela Sverige, så att alla kan investera i sina hälsor med våra effektiva och prisvärda stödstrumpor.

Välj RS Produkter för att säkerställa att du får de bästa stödstrumporna till de bästa priserna. Vi är din pålitliga partner när det gäller prisvärda och pålitliga stödstrumpor.

Vad är stödstrumpor?

Stödstrumpor, som även kallas för kompressionsstrumpor är ett par åtsittande strumpor som ökar cirkulationen i dina ben. De viktigaste anledningarna till att stödstrumpor blivit så pass populära är att de ger dokumenterade positiva hälsoeffekter samtidigt som de är sköna och snygga att ha på sig.

Exempel på fördelar med stödstrumpor

 • Mindre risk för svullnad i fötter och ben.
 • Blodcirkulationen ökar i såväl kroppen som benen.
 • Trycket minskar på både vener och muskler.
 • Risken minskar för blodpropp efter operation.
 • Den masserande effekten gör att dina ben blir piggare.
 • Du minskar risken för synliga åderbråck.
 • Du återhämtar dig snabbare efter träning och rörelse.

Hur fungerar stödstrumpor?

Stödstrumpor skapar ett tryck över vaden, alltså en kompression som medför att blodet cirkulerar mer obehindrat i dina ben. Tack vare den goda cirkulationen syresätts blodet som går från hjärtat till benen på ett optimalt sätt, vilket lindrar smärta samtidigt som kroppen orkar arbeta längre.

Vem ska ha på sig stödstrumpor?

Stödstrumpor passar för alla som vill undvika trötthet i ben och fötter samtidigt som du får en massageliknande känsla i benen. Stödstrumpor passar alltså för personer i alla åldrar, oavsett om du är sjuk eller vad du har för anlag.

 

Vanliga användningsområden för stödstrumpor inkluderar när man sitter still länge i en bil, buss eller på flyget. Det är också populärt att ha på sig stödstrumpor på jobbet.

Kan gravida ha på sig stödstrumpor?

Ja, för under en graviditet ökar mängden vätska i kroppen vilket ofta leder till svullna ben och fötter. Ett effektivt sätt att förebygga det är att använda våra sköna och snygga stödstrumpor! Vi säljer stödstrumpor för gravida som är bäst i test, alltså som både billiga och är av bra kvalitet.

Är det en bra idé att ha stödstrumpor på flyget?

Ja, det är en bra idé att ha på sig kompressionsstrumpor på flyget. Detta då när du sitter still under en längre tid så blir blodcirkulationen långsammare vilket ofta leder till stumhet och svullnad i ben och fötter. Flygkabinens låga tryck spär på den effekten ytterligare, vilket i värsta fall leder till blodpropp.

 

Lyckligtvis motarbetas den problematiken med hjälp av ett par bra stödstrumpor, som i sin tur håller igång blodcirkulationen.

Hjälper stödstrumpor mot åderbråck?

Ja, stödstrumpor lindrar besvär med åderbråck, och detta genom att ge ett jämnt tryck som medför att dina ben inte svullnar. Strumporna ger alltså ett så bra stöd att åderbråcket trycks ihop, så tänk på att använda stödstrumpor så fort du märker att du har åderbråck.

 

Om du ignorerar åderbråck kan nämligen bensår bildas. Värt att veta är även att stödstrumporna fungerar utmärkt i förebyggande syfte, det vill säga för att förebygga åderbråck.

Finns det snygga stödstrumpor?

Förbi är den tiden när det bara fanns tråkiga och fula stödstrumpor! Vi har snygga stödstrumpor i många färger, och även randiga stödstrumpor som har blivit väldigt populära! Våra snygga stödstrumpor kombinerar funktion, kvalitet, pris och utseende på absolut bästa tänkbara sätt!

Kan man ha stödstrumpor på natten?

Att sova med stödstrumpor är generellt inte att rekommendera. Du kan ha stödstrumpor med låg kompression på natten, men bara om en doktor har föreskrivit det. Orsaken till att stödstrumpor i regel inte passar bra på natten är att cirkulationen då kan förvärras av ett par stödstrumpor

Svar på vanligt ställda frågor om stödstrumpor

Varför använder man stödstrumpor?

Man använder främst stödstrumpor för att underlätta blodcirkulationen i benen. Den ökade blodcirkulationen medför att bland annat åderbråck, svullnader, smärta, träningsvärk, kramp och gubbvad kan förebyggas på ett effektivt, billigt, bekvämt och smärtfritt sätt.

Är det en bra idé att köpa stödstrumpor på Apoteket?

Du kan köpa stödstrumpor på Apoteket, men de stödstrumpor vi har är samtidigt såväl billigare som enklare att ta på jämfört med deras stödstrumpor. Vi har nämligen specialiserat oss på just stödstrumpor, vilket medför att vi är särskilt bra på att erbjuda strumpor i världsklass.

Hur hittar jag stödstrumpor som är bäst i test?

Stödstrumpor som är bäst i test är av bra kvalitet samtidigt som de kostar förhållandevis lite pengar. De stödstrumpor som vi säljer är bäst i test då de är av en mycket bra kvalitet och som tack vare stora inköpsvolymer och inga mellanhänder också inte kostar så mycket pengar.

Säljer ni billiga stödstrumpor?

Ja, vi säljer billiga stödstrumpor. Med billiga stödstrumpor menar vi alltså att du får mycket bra kvalitet på strumporna för förhållandevis lite pengar. Vi får också ofta frågor om vi säljer billiga stödstrumpor i flerpack, och det gör vi då du ofta får en rabatt ju fler stödstrumpor du köper.

Hur hårt ska stödstrumpor sitta?

En bra tumregel är att du ska få plats med två fingrar i bredd nedanför knävecket när stödstrumporna är på. Värt att tänka på är att kompressionen, det vill säga trycket kan minska om du inte tvättar strumporna regelbundet.

Är stödstrumpor farligt?

Nej, det är generellt sett inte farligt att ha på sig stödstrumpor. Men det finns vissa tillfällen då det inte är lämpligt att använda stödstrumpor, som exempelvis om man har vätskande bensår eller vätskande eksem. Om du är osäker, prata då med din läkare för vidare rådgivning.

 

Värt att tänka på är också att du ska vara försiktig med att använda stödstrumpor nattetid.

Hälsofördelarna är annars många med stödstrumpor och det finns egentligen ingen anledning till att inte ha stödstrumpor på sig på dagtid.

Finns det hjälpmedel för att dra på stödstrumpor?

Ja, du kan använda strumppådragare för stödstrumpor. Det hjälpmedlet finns i lite olika varianter, men man kommer långt om man ser till att ha torra fötter och att man vänder ut och in på stödstrumporna i samband med att man tar på sig dem.

Hur hårt ska stödstrumpor sitta?

Stödstrumpor ska sitta hårt, men inte för hårt. En bra regel är att du ska få plats med två fingrar nedanför knävecket. Anledningen till att stödstrumpor inte ska sitta för hårt är att stödstrumporna i värsta fall kan strypa blodcirkulationen i stället för att underlätta för en bättre blodcirkulation.

 

Värt att notera är samtidigt att du tydligt känner om strumporna sitter för hårt, samt att det är viktigt att du sköljer strumporna efter varje användning så kompressionen i strumporna fortsätter vara tillräcklig.

Är det någon skillnad på stödstrumpor för herr och dam?

Nej, det är ingen skillnad på stödstrumpor för herr och stödstrumpor för dam. Det som skiljer stödstrumpor från varandra är främst dess utformning, kvalitet och storlek. Det finns exempelvis kvinnor som har större fötter än män, vilket medför att vi sorterar in strumporna efter storlek och inte kön.

Vad menas med medicinska stödstrumpor?

Stödstrumpor för medicinskt bruk har en lite högre kompressionsklass och är alltså aningen tightare än stödstrumpor med en lite lägre kompressionsklass. Medicinska stödstrumpor måste även vara CE-märkta och således uppfylla EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

 

Värt att tänka på är att våra strumpor uppfyller de kraven och mer därtill.

Säljer ni stödstrumpor till personer i Stockholm?

Ja, vi säljer stödstrumpor till Stockholm och resten av Sverige. Det spelar alltså inte någon roll var i Sverige du bor för vi levererar strumpor till dig i vilket fall. Andra städer vi levererar stödstrumpor till inkluderar bland annat Malmö, Göteborg, Umeå, Örebro, Linköping och Jönköping.

Vad är stayup-stödstrumpor?

Stayup-stödstrumpor är stödstrumpor med kompressionsklass 1, alltså med en kompression på 15 - 20 mmHg. Dessa stödstrumpor är tunna, bekväma samt följsamma att ha på sig, och passar bäst för alla som vill ha ett behagligt stöd utan att strumporna trycker på att för mycket.

Behöver jag hjälp att sätta på stödstrumporna?

Om du har goda funktioner i kroppen behöver du ingen hjälp för att ta på dig dina stödstrumpor. Men om du av hälsoskäl har svårt att få på dig strumporna finns det hjälpmedel som gör att du kan ta på dig dem själv. Om du har partner eller hemtjänst kan även de hjälpa dig.

Kan jag använda stödstrumpor varje dag?

Ja, du kan använda stödstrumpor varje dag och under hela dagen. En vanlig och bra rutin är att alltid tvätta strumporna på kvällen så att de håller så länge som möjligt. När du har på dig strumporna varje dag är det såklart skönt om du slipper köpa nya stödstrumpor så få gånger som möjligt.

Kan jag ha stödstrumpor som hjälpmedel efter operation?

Ja, det är en bra idé att ha på sig stödstrumpor som hjälpmedel efter operation. Viktiga anledningar till det är att det finns risk för biverkningar såsom svullnad, blåmärken och blodpropp i benet efter operation. Stödstrumpor ser alltså till att minimera riskerna för dessa biverkningar.

Ska jag ha stödstrumpor vid högt blodtryck?

Ja, det är en bra idé att skaffa stödstrumpor om du har problem med högt blodtryck. Detta då du riskerar att samla på dig vätska när du har det, vilket i sin tur är ett problem som ett par bra stödstrumpor mildrar (eller eliminerar helt) så länge du har på dig dem regelbundet.

Vilka kompressionsklasser finns det för stödstrumpor?

Det finns tre typer av kompressionsklasser och det viktigaste som skiljer sig är trycket.

 • Stödstrumpor klass 1 har ett tryck på mellan 15 – 20 mmHg.
 • Stödstrumpor klass 2  har ett tryck på mellan 20 – 30 mmHg.
 • Stödstrumpor klass 3 har ett tryck på mellan 30 – 40 mmHg.

De stödstrumpor vi säljer har följande egenskaper och kompressionsklasser:

 • Stödstrumpor i bomull som har kompressionsklass 1, alltså ett tryck på mellan 15 – 20 mmHg. De kan med fördel användas för lindrigare venösa problem som tex. ödem, värk och åderbråck.
 • Tunna stödstrumpor i nylon som har samma användningsområde som klass 1, fast de är genomskinliga och passar bra när du ska vara lite fin. För dessa strumpor ligger trycket på mellan 14 – 18 mmHg.
 • Stödstrumpa utan fot (kallas även vadstöd eller vadsleeves) tillhör kompressionsklass 2 och har ett tryck på mellan 20 – 30 mmHg. Stödstrumpan utan fot är väldigt praktisk, för då får du stöd för hela underbenet samtidigt som du kan vara barfota eller ha en annan valfri socka på foten. Den högre kompressionen är även bra mot bland annat lymfödem, venös insufficiens, blodproppar eller svårare åderbråck.

Säljer ni roliga stödstrumpor?

Vi säljer roliga och snygga stödstrumpor av bra kvalitet som bland annat är randiga och kommer i olika färger. Men du ska samtidigt tänka på att roliga stödstrumpor inte är allt. Kvalitet och prisvärdhet är två minst lika viktiga faktorer jämfört med strumpornas humoristiska egenskaper.

Finns det stödstrumpor med kardborreband?

Ja, det finns men vi säljer inte sådana. Den huvudsakliga anledningen till det är att stödstrumpor med kardborreband inte är särskilt effektiva. Detta då kompressionen är mycket sämre, eller det vill säga lägre jämfört med de stödstrumpor vi säljer i vår butik.

Finns det stödstrumpor för sport?

Ja, det finns det och de stödstrumpor vi säljer fungerar utmärkt för sport och fritid. Några av de viktigaste anledningarna det är att strumporna håller dina fötter varma, att återhämtningsperioden blir kortare samt för att risken för kramp minskar.

Erbjuder ni stödstrumpor med fri frakt?

Om du beställer stödstrumpor eller andra produkter för ett samlat värde på över 1 400 kr, då bjuder vi på frakten. Om ordervärdet är lägre än så kostar frakten från 39 kr. Kostnaden för frakten räknas alltid ut per automatik och skiftar beroende hur mycket din totala order väger.

Finns det stödstrumpor med dragkedja?

Det finns stödstrumpor med dragkedja, men idag säljer vi inte det. Som alternativ til stödstrumpor med dragkedja rekommenderar vi de stödstrumpor vi säljer. De finns i material såsom nylon samt bomull, och du kan även få strumporna utan fot om du så önskar.

Erbjuder ni en storleksguide för stödstrumpor?

För att kunna göra en korrekt mätning av stödstrumpor måste du veta din skostorlek, ditt ankelmått och ditt vadmått. Du ska mäta omkretsen på ankel och vad på morgonen, alltså innan benen hunnit svullna. Runt ankeln mäter du där den är som smalast, och runt vaden där den är som bredast.

 

Värt att tänka på är att olika strumpor kan ha olika mått-tabeller, så kontrollera alltid dina mått mot de uppgifter som finns på varje produktsida.

Hur tvättar jag mina stödstrumpor?

Det enklaste är att lyda det tvättråd som medföljer. De stödstrumpor du kan köpa av oss tvättar du som mest i maskin på antingen 30 eller 40 grader. Du kan också välja att tvätta stödstrumporna för hand, vilket många föredrar då tvättmaskinen sällan används varje dag i alla hushåll.

 

Följ de nedanstående stegen för att tvätta dina stödstrumpor för hand:

 1. Häll upp varmt vatten i en behållare, såsom ett handfat.
 2. Doppa stödstrumporna i vattnet så de blir genomblöta.
 3. Tillsätt milt tvättmedel.
 4. Låt strumporna vila i vattnet så att all smuts försvinner.
 5. Gnugga stödstrumporna försiktigt.
 6. Rengör strumporna från tvättmedel under kranen. Alternativt kan du tömma ut behållaren/handfatet och hälla i nytt vatten.
 7. Torka strumporna på en handduk.

Vad kostar stödstrumpor?

De stödstrumpor vi säljer kostar i regel mellan cirka 80 och 120 kronor styck. Faktorer som påverkar priset inkluderar bland annat vilka stödstrumpor du väljer samt hur många stödstrumpor du beställer på samma gång. Våra stödstrumpor är mycket billiga med tanke på kvaliteten.

Hur gör jag för att ta på mina stödstrumpor?

Följ de steg som uppges nedan för att ta på dig dina stödstrumpor:

 

 1. Rulla ihop stödstrumpan till den kommer till hälen.
 2. Ta tag i stödstrumpans häl och vänd ut och in på stödstrumpan.
 3. Sätt ned din fot i den delen av stödstrumpan som inte är vänd ut och in.
 4. Kontrollera att hälen sitter på rätt ställe.
 5. Ta ett stadigt grepp om stödstrumpans mudd och dra upp stödstrumpan över din fot.
 6. Justera hälen så den sitter rätt.
 7. Dra upp stödstrumpan försiktigt undan för undan tills det att strumpan är helt utsträckt och sitter som den ska.
 8. Släta ut eventuella ojämnheter och veck.

Hur länge håller stödstrumpor?

Stödstrumpor som är tunna håller i regel i 90 tvättar medan stödstrumpor med en högre kompressionsklass, alltså tjockare stödstrumpor i regel håller i 180 tvättar. Värt att tänka på är att dina stödstrumpor räknas som trasiga när deras kompressionsförmåga inte längre är tillräcklig.

I vilka material finns stödstrumpor?

 • Stödstrumpor i bambu. De är tillverkade av bambufiber som är ett tunt, svalt men samtidigt ganska ömtåligt material.
 • Stödstrumpor i bomull. Detta material är skönt, starkt och slittåligt.
 • Stödstrumpor i nylon. Detta material är slitstark och samtidigt tunt.
 • Stödstrumpor i ull. Detta material är särskilt slitstarkt och passar bra för bland annat löpning och vandring.

Vad är det för skillnad på kompressionsstrumpor och stödstrumpor?

En kompressionsstrumpa har oftast ett högre tryck än vanliga stödstrumpor. Av den anledningen används kompressionsstrumpor inom bland annat förebyggande vård och som löparstrumpor. Grovt sett stödjer stödstrumporna benet, medan kompressionsstrumpor masserar benet.

Vem behöver stödstrumpor?

Det är vanligt att personer med svullna fötter, gravida, personer med svåra åderbråck på fötterna och/eller personer som ofta flyger behöver stödstrumpor. Det är även bra att skaffa stödstrumpor om du idrottar, ofta går långa promenader eller har problem med bensår.

Är det bra att ha stödstrumpor som överviktig?

Ja, det är en bra idé att ha på sig stödstrumpor som överviktig. Detta då man ofta har problem med saker som stickande smärta i benen och trötta ben som överviktig. De problemen kan i sin tur stödstrumpor mildra eller ta bort helt så länge du har på dig dem frekvent.

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen