•  Över 50 000 nöjda kunder!
  •  Snabba leveranser
  • Nöjd kund garanti!

Stödstrumpor

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor som de också kallas, hjälper venerna i benen att pumpa blodet tillbaka till hjärtat, lindrar och motverkar åderbråck, ödem och värk. Användandet av stödstrumpor underlättar därmed blodcirkulationen.
Studier visar att en stödstrumpa är bra vid graviditet, svullna ben, åderbråck, ödem, långa stillasittande stunder (tex resor) och vid sportaktiviteter. De ger även energi till benen och motverkar trötthet.

Stödstrumpor finns i många olika varianter och sorter, vi har klass 1 (15-20 mmHg) i bomull som med fördel kan användas för lindrigare venösa problem som tex ödem, värk och åderbråck Sedan har vi även tunna stödstrumpor i nylon (14-18 mmHg) som har samma användningsområde som klass 1, fast de är genomskinliga och passar bra när man ska vara lite fin. Nästa klass är klass 2 (20-30 mmHg)
och där har vi en stödstrumpa utan fot, eller vadstöd, eller vadsleeves som de kan kallas.
Stödstrumpan utan fot är väldigt praktisk, för då får du stöd för hela underbenet, samtidigt som du kan vara barfota eller ha en annan valfri socka på foten. Den högre kompressionen i dem är bra mot lymfödem, venös insufficiens, blodproppar (tromboflebit) eller svårare åderbråck.

Vi har många snygga färger att välja på, och på frågan varför man ska använda stödstrumpor är nog det bästa svaret varför inte? De har bara positiva egenskaper på dina fötter och ben, de är snygga och billiga.

Stödstrumpor ökar helt enkelt din livskvalité!


Stödstrumpor har många bra hälsoeffekter, och väldigt få bieffekter. Faktum är att du kan har stödstrumpor i varje situation du stöter på i livet.
Om du sitter mycket, tex om du är chaufför, eller jobbar på kontor så hjälper de att hålla bort svullnader.

Om du står och går hela dagarna, kanske på jobbet, då ger de dig kraft och energi att orka en hel dag. Perfekta på promenader helt enkelt.

Om du tränar hjälper de dig att förbygga kramp och utmattning i musklerna. Det är till och med så att stödstrumpor hjälper till att bli av med mjölksyra fortare.

Välkommen med din beställning hos RS Produkter!

Stödstrumpor i hög kvalité - snabba leveranser!
Billiga stödstrumpor

Vi är stolta över att i 15 år kunnat erbjuda våra kunder de bästa och billigaste stödstrumpor som går att finna på marknaden. Vår filosofi är att det inte ska behöva kosta en hel förmögenhet att köpa stödstrumpor, och de skall dessutom hålla hög kvalitet så att man vill använda dem om och om igen. Inga mellanhänder och små omkostnader gör att vi fortfarande kan hålla Sveriges bästa priser på stödstrumpor, så att var och en ska kunna ha råd med ett par bra och billiga stödstrumpor.

Stödstrumpor för gravida

Under en graviditet ökar mängden vätska i kroppen ganska dramatiskt, vilket kan leda till svullna ben och fötter. Ett effektivt sätt att förebygga det är att använda våra sköna och snygga stödstrumpor!

Rea på stödstrumpor

På RS Produkter har vi återkommande rea på utvalda modeller. Du hittar alltid våra senaste erbjudanden på denna sida - stödstrumpor rea.

Stödstrumpor flyg - hjälper det?

När du sitter still under en längre tid, tex vid en flyg- eller bussresa så påverkas blodcirkulationen negativt vilket kan leda till stumhet och svullnad i ben och fötter. Flygkabinens låga tryck spär på denna effekt ytterligare, och har man riktig otur kan det utvecklas till en blodpropp i benet.
Lyckligtvis kan detta motarbetas med hjälp av ett par bra stödstrumpor som håller igång blodcirkulationen!

Stödstrumpor åderbråck

Åderbråck är en väldigt vanlig åkomma som beräknas drabba nästan var tredje vuxen! Om det finns åderbråck i släkten kan även det påverka risken att får det.

När inte venerna i benet orkar pumpa tillbaka blodet från benet till hjärtat riktigt, kan slingriga ytliga blodkärl bildas, som ofta fylls med blått syrefattigt blod, vilket vi kallar åderbråck. Det är lika vanligt att män som kvinnor får det. Det viktigaste är att man uppmärksammar det, och börjar använda stödstrumpor så fort man märker att man har åderbråck, men även i förebyggande syfte är det bra att använda stödstrumpor. Om man ignorerar det kan det i värsta fall leda till att bensår bildas.

Populära stödstrumpor utan fot

Vi kan även erbjuda dig stödstrumpor helt utan fot. Då får man stödstrumpans alla fördelar för benen, samtidigt som man kan ha sin egen favoritstrumpa på sig - eller till och med gå barfota!

De kallas ofta vadsleeves eller vadstöd och gör samma nytta som en vanlig stödstrumpa, och är lämplig till dig som inte vill ha nåt stöd kring foten.

Snygga stödstrumpor

Förbi är den tiden när det bara fanns tråkiga och fula stödstrumpor! Vi har snygga stödstrumpor i många färger, och även randiga stödstrumpor som har blivit väldigt populära! Våra snygga stödstrumpor kombinerar funktion, kvalitet, pris och utseende på absolut bästa tänkbara sätt!

Kan man ha stödstrumpor på natten?

Det är en fråga med två svar faktiskt. Generellt sett så är det inte att rekommendera, men man kan ha stödstrumpor med låg kompression på natten, dock bara om en doktor har föreskrivit det.

Orsaken till det är att på dagtid är man oftast i upprätt position, vilket gör det svårare för blodcirkulationen tillbaka till hjärtat, och då hjälper stödstrumporna till på ett bra sätt. På natten är kroppen i vågrät position, och då behöver inte venerna hjälp på samma sätt eftersom blodet cirkulerar lättare genom vadmusklerna. Då kan stödstrumpor snarare förvärra än förbättra.

Bäst i test stödstrumpor

Vilka stödstrumpor blir bäst i test? Det beror helt på vilket test som avses. Vi rekommenderar att man själv testar sig fram till den som passar just dig bäst.

FAQ-sektion

Varför använder man stödstrumpor?

För att underlätta blodcirkulationen i benen, som i sin tur förebygger åderbråck, svullnader, smärta, träningsvärk, kramp, gubbvad mm

Kan man bara köpa stödstrumpor på apoteket?

Nej, man kan tex köpa våra populära stödstrumpor, som både är billigare och enklare att ta på än apotekets.

Hur länge kan man ha stödstrumpor på sig?

Du kan ha på dig stödstrumpor i stort sett hela dagen. En del har de även på natten, men det är i undantagsfall.

Är stödstrumpor farligt?

Nej, det är generellt sett inte farligt att ha på sig stödstrumpor. Men det finns vissa tillfällen det inte är lämpligt att använda stödstrumpor. Tex vid vätskande bensår och vätskande eksem. Om du är osäker, så prata med din läkare.

Man ska även vara försiktig med att använda dem nattetid.
Hälsofördelarna är annars många och det finns egentligen ingen anledning till att inte ha stödstrumpor på sig dagtid.

Finns det hjälpmedel för att dra på stödstrumpor?

Ja, man kan använda strumppådragare för stödstrumpor, det finns lite olika varianter, men man kommer långt om ser till att ha torra fötter och att man vänder ut och in på en del av stödstrumpan när man tar på sig dem.

Kan man sova med stödstrumpor?

Ja, man kan sova med stödstrumpor, men då gärna med lägre kompression.


Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen