•  Över 50 000 nöjda kunder!
  •  Snabba leveranser
  • Nöjd kund garanti!

Stödstrumpor utan fot

Stödstrumpor utan fot, vadstöd eller vadsleeves som de också kallas har samma egenskaper
som vanliga stödstrumpor eller kompressionsstrumpor, med den skillnaden att de inte har någon fot!
Stödstrumpor utan fot hjälper venerna i benen att pumpa tillbaka blodet till hjärtat på ett effektivt sätt.
Motverkar krämpor, åderbråck, ödem och trötthet i benen!

Köp fler - spara mer!
1 par 149 kr
2 par 129 kr/ par
3 par 99 kr/ par

Praktiskt utan fot, du kan gå barfota när det är varmt, eller ha din favoritsocka till när det är kallt!
Det graderade kompressionstrycket är högst vid ankeln och avtar sedan hela vägen upp till strax under knät.
De har ett kompressionsstryck på 20-30 mmHg, är väldigt slitstarka och passar såväl till hård träning som bara
ha vid stillasittande.

Stödstrumpor i hög kvalité - snabba leveranser!
Billiga stödstrumpor

Vi är stolta över att i 15 år kunnat erbjuda våra kunder de bästa och billigaste stödstrumpor som går att finna på marknaden. Vår filosofi är att det inte ska behöva kosta en hel förmögenhet att köpa stödstrumpor, och de skall dessutom hålla hög kvalitet så att man vill använda dem om och om igen. Inga mellanhänder och små omkostnader gör att vi fortfarande kan hålla Sveriges bästa priser på stödstrumpor, så att var och en ska kunna ha råd med ett par bra och billiga stödstrumpor.

Stödstrumpor för gravida

Under en graviditet ökar mängden vätska i kroppen ganska dramatiskt, vilket kan leda till svullna ben och fötter. Ett effektivt sätt att förebygga det är att använda våra sköna och snygga stödstrumpor!

Rea på stödstrumpor

På RS Produkter har vi återkommande rea på utvalda modeller. Du hittar alltid våra senaste erbjudanden på denna sida - stödstrumpor rea.

Stödstrumpor flyg - hjälper det?

När du sitter still under en längre tid, tex vid en flyg- eller bussresa så påverkas blodcirkulationen negativt vilket kan leda till stumhet och svullnad i ben och fötter. Flygkabinens låga tryck spär på denna effekt ytterligare, och har man riktig otur kan det utvecklas till en blodpropp i benet.
Lyckligtvis kan detta motarbetas med hjälp av ett par bra stödstrumpor som håller igång blodcirkulationen!

Stödstrumpor åderbråck

Åderbråck är en väldigt vanlig åkomma som beräknas drabba nästan var tredje vuxen! Om det finns åderbråck i släkten kan även det påverka risken att får det.

När inte venerna i benet orkar pumpa tillbaka blodet från benet till hjärtat riktigt, kan slingriga ytliga blodkärl bildas, som ofta fylls med blått syrefattigt blod, vilket vi kallar åderbråck. Det är lika vanligt att män som kvinnor får det. Det viktigaste är att man uppmärksammar det, och börjar använda stödstrumpor så fort man märker att man har åderbråck, men även i förebyggande syfte är det bra att använda stödstrumpor. Om man ignorerar det kan det i värsta fall leda till att bensår bildas.

Populära stödstrumpor utan fot

Vi kan även erbjuda dig stödstrumpor helt utan fot. Då får man stödstrumpans alla fördelar för benen, samtidigt som man kan ha sin egen favoritstrumpa på sig - eller till och med gå barfota!

De kallas ofta vadsleeves eller vadstöd och gör samma nytta som en vanlig stödstrumpa, och är lämplig till dig som inte vill ha nåt stöd kring foten.

Snygga stödstrumpor

Förbi är den tiden när det bara fanns tråkiga och fula stödstrumpor! Vi har snygga stödstrumpor i många färger, och även randiga stödstrumpor som har blivit väldigt populära! Våra snygga stödstrumpor kombinerar funktion, kvalitet, pris och utseende på absolut bästa tänkbara sätt!

Kan man ha stödstrumpor på natten?

Det är en fråga med två svar faktiskt. Generellt sett så är det inte att rekommendera, men man kan ha stödstrumpor med låg kompression på natten, dock bara om en doktor har föreskrivit det.

Orsaken till det är att på dagtid är man oftast i upprätt position, vilket gör det svårare för blodcirkulationen tillbaka till hjärtat, och då hjälper stödstrumporna till på ett bra sätt. På natten är kroppen i vågrät position, och då behöver inte venerna hjälp på samma sätt eftersom blodet cirkulerar lättare genom vadmusklerna. Då kan stödstrumpor snarare förvärra än förbättra.

Bäst i test stödstrumpor

Vilka stödstrumpor blir bäst i test? Det beror helt på vilket test som avses. Vi rekommenderar att man själv testar sig fram till den som passar just dig bäst.

FAQ-sektion

Varför använder man stödstrumpor?

För att underlätta blodcirkulationen i benen, som i sin tur förebygger åderbråck, svullnader, smärta, träningsvärk, kramp, gubbvad mm

Kan man bara köpa stödstrumpor på apoteket?

Nej, man kan tex köpa våra populära stödstrumpor, som både är billigare och enklare att ta på än apotekets.

Hur länge kan man ha stödstrumpor på sig?

Du kan ha på dig stödstrumpor i stort sett hela dagen. En del har de även på natten, men det är i undantagsfall.

Är stödstrumpor farligt?

Nej, det är generellt sett inte farligt att ha på sig stödstrumpor. Men det finns vissa tillfällen det inte är lämpligt att använda stödstrumpor. Tex vid vätskande bensår och vätskande eksem. Om du är osäker, så prata med din läkare.

Man ska även vara försiktig med att använda dem nattetid.
Hälsofördelarna är annars många och det finns egentligen ingen anledning till att inte ha stödstrumpor på sig dagtid.

Finns det hjälpmedel för att dra på stödstrumpor?

Ja, man kan använda strumppådragare för stödstrumpor, det finns lite olika varianter, men man kommer långt om ser till att ha torra fötter och att man vänder ut och in på en del av stödstrumpan när man tar på sig dem.

Kan man sova med stödstrumpor?

Ja, man kan sova med stödstrumpor, men då gärna med lägre kompression.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen