Hem » Stödstrumpor

Stödstrumpor

Doktorn rekommenderar!

Dess främsta egenskap är att, genom att hjälpa venerna i benen att pumpa blodet tillbaka till hjärtat, lindrar och motverkar åderbråck, ödem och värk.
Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor som de också kallas, finns i fyra olika kompressionsklasser: Klass 1 (15-21 mmHg) är den lägsta klassen, som ger ett “lätt och lagomt” bra stöd som täcker de allra flesta behoven, inklusive lättare åderbråck och ödem. Även perfekt till långa resor. Klass 2 (20-30 mmHg) har ett hårdare tryck och används tex vid långvarig behandling av trombos, efter operation av åderbråck mm. Klass 3 (35-45 mmHg) och även klass 4 (50 och uppåt mmHg) används mest vid lymfödem. Studier visar att stödstrumpor är bra vid graviditet, svullna ben, åderbråck, ödem, långa stillasittande stunder (tex resor) och vid sportaktiviteter. Så följ doktorns råd och använd stödstrumpor!

Våra stödstrumpor och vår affärsidé

Vi strävar efter att kunna erbjuda den bästa stödstrumpan till det bästa priset! Vårt kvalitetstänk går ut på att skona miljön så mycket som möjligt vid framställningen, vilket vi har två olika miljöcertifikat som stödjer (Oeko och gots), kapa bort alla mellanhänder så att priset blir så lågt som möjligt på stödstrumporna, så därför handlar vi direkt av fabriken som ligger inom EU:s handelsavtalsgräns. Vid försäljning vill vi även att kunden ska känna sig trygg att handla av oss, så därför har vi full returrätt, fria returer och öppet köp i 30 dagar på varenda stödstrumpa! Men inte nog med det. Vi vill bli det bästa företaget på att ge kvalitativ kundservice, därför prioriterar vi att finnas tillgängliga på telefon vardagar på dagtid, för att många uppskattar att få tala med en människa när de undrar något.

Vårt sortiment av stödstrumpor

Alla människor är olika, alla människor har olika smak. Därför tycker vi det är viktigt att ha ett brett och intressant utbud. Vi lyssnar gärna på önskemål om det är något ni tycker att vi borde ändra eller ta in i sortimentet. Våra mest sålda stödstrumpor, stödstrumpan i bomull, även kallad RS Strumpan finns i 11 olika färger och i storlekar som passar de flesta. De är gjorda av 61% bomull, 32% polyamid och 7% elastan.

Läs mer
  • Stödstrumpor Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor ger benen energi och förebygger trötthet, svullnad oc...
    från 70,00 SEK
  • Här är stödstrumpan för dig som tycker det är krångligt och svårt att ta på och av en vanlig stödstrumpa. ...
    från 70,00 SEK
  • Sköna och eleganta nylonstödstrumpor som samtidigt gör nytta! Extra hållbara (140 den) och rymliga i tårna...
    från 90,00 SEK

Stödstrumpor i hög kvalité - snabba leveranser!

Billiga stödstrumpor

Vi är stolta över att i 15 år kunnat erbjuda våra kunder de bästa och billigaste stödstrumpor som går att finna på marknaden. Vår filosofi är att det inte ska behöva kosta en hel förmögenhet att köpa stödstrumpor, och de skall dessutom hålla hög kvalitet så att man vill använda dem om och om igen. Inga mellanhänder och små omkostnader gör att vi fortfarande kan hålla Sveriges bästa priser på stödstrumpor, så att var och en ska kunna ha råd med ett par bra och billiga stödstrumpor.

 Stödstrumpor för gravida

Under en graviditet ökar mängden vätska i kroppen ganska dramatiskt, vilket kan leda till svullna ben och fötter. Ett effektivt sätt att förebygga det är att använda våra sköna och snygga stödstrumpor!

 Rea på stödstrumpor

På RS Produkter har vi återkommande rea på utvalda modeller. Du hittar alltid våra senaste erbjudanden på denna sida - stödstrumpor rea.

  Stödstrumpor flyg - hjälper det?

När du sitter still under en längre tid, tex vid en flyg- eller bussresa så påverkas blodcirkulationen negativt vilket kan leda till stumhet och svullnad i ben och fötter. Flygkabinens låga tryck spär på denna effekt ytterligare, och har man riktig otur kan det utvecklas till en blodpropp i benet.

Lyckligtvis kan detta motarbetas med hjälp av ett par bra stödstrumpor som håller igång blodcirkulationen!

 Stödstrumpor åderbråck

Åderbråck är en väldigt vanlig åkomma som beräknas drabba nästan var tredje vuxen! Om det finns åderbråck i släkten kan även det påverka risken att får det.

När inte venerna i benet orkar pumpa tillbaka blodet från benet till hjärtat riktigt, kan slingriga ytliga blodkärl bildas, som ofta fylls med blått syrefattigt blod, vilket vi kallar åderbråck. Det är lika vanligt att män som kvinnor får det. Det viktigaste är att man uppmärksammar det, och börjar använda stödstrumpor så fort man märker att man har åderbråck, men även i förebyggande syfte är det bra att använda stödstrumpor. Om man ignorerar det kan det i värsta fall leda till att bensår bildas.

Populära stödstrumpor utan fot

Vi kan även erbjuda dig stödstrumpor helt utan fot. Då får man stödstrumpans alla fördelar för benen, samtidigt som man kan ha sin egen favoritstrumpa på sig - eller till och med gå barfota!

De kallas ofta vadsleeves eller vadstöd och gör samma nytta som en vanlig stödstrumpa, och är lämplig till dig som inte vill ha nåt stöd kring foten.

Snygga stödstrumpor

Förbi är den tiden när det bara fanns tråkiga och fula stödstrumpor! Vi har snygga stödstrumpor i många färger, och även randiga stödstrumpor som har blivit väldigt populära! Våra snygga stödstrumpor kombinerar funktion, kvalitet, pris och utseende på absolut bästa tänkbara sätt!

Kan man ha stödstrumpor på natten?

Det är en fråga med två svar faktiskt. Generellt sett så är det inte att rekommendera, men man kan ha stödstrumpor med låg kompression på natten, dock bara om en doktor har föreskrivit det.

Orsaken till det är att på dagtid är man oftast i upprätt position, vilket gör det svårare för blodcirkulationen tillbaka till hjärtat, och då hjälper stödstrumporna till på ett bra sätt. På natten är kroppen i vågrät position, och då behöver inte venerna hjälp på samma sätt eftersom blodet cirkulerar lättare genom vadmusklerna. Då kan stödstrumpor snarare förvärra än förbättra.

Bäst i test stödstrumpor

Vilka stödstrumpor blir bäst i test? Det beror helt på vilket test som avses. Vi rekommenderar att man själv testar sig fram till den som passar just dig bäst.

FAQ-sektion

Varför använder man stödstrumpor?

För att underlätta blodcirkulationen i benen, som i sin tur förebygger åderbråck, svullnader, smärta, träningsvärk, kramp, gubbvad mm

Kan man bara köpa stödstrumpor på apoteket?

Nej, man kan tex köpa våra populära stödstrumpor, som både är billigare och enklare att ta på än apotekets.

Hur länge kan man ha stödstrumpor på sig?

Du kan ha på dig stödstrumpor i stort sett hela dagen. En del har de även på natten, men det är i undantagsfall.

Är stödstrumpor farligt?

Nej, det är generellt sett inte farligt att ha på sig stödstrumpor. Men det finns vissa tillfällen det inte är lämpligt att använda stödstrumpor. Tex vid vätskande bensår och vätskande eksem. Om du är osäker, så prata med din läkare.

Man ska även vara försiktig med att använda dem nattetid.

Hälsofördelarna är annars många och det finns egentligen ingen anledning till att inte ha stödstrumpor på sig dagtid.

Finns det hjälpmedel för att dra på stödstrumpor?

Ja, man kan använda strumppådragare för stödstrumpor, det finns lite olika varianter, men man kommer långt om ser till att ha torra fötter och att man vänder ut och in på en del av stödstrumpan när man tar på sig dem.

Kan man sova med stödstrumpor?

Ja, man kan sova med stödstrumpor, men då gärna med lägre kompression.